DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9824

Название: Нейросонографія у доношенних та недоношенних. Показання до нейросонографії
Авторы: Пустова, К. В.
Амро, А. Т.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Пустова, К. В. Нейросонографія у доношенних та недоношенних. Показання до нейросонографії / К. В. Пустова, А. Т. Амро // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 травня 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 99-100.
Аннотация: Вступ. Перинатальне ураження ЦНС є однією з найбільш актуальних і невирішених проблем неонатології. Нейросонографія стала найбільш широко застосовуваним методом неінвазивної діагностики пошкоджень головного мозку у новонароджених. Найбільшу діагностичну цінність нейросонографія (НСГ) має у виявленні перивентрикулярних крововиливів і ішемічних уражень мозку у недоношених дітей. Нейросонографія є також методом вибору при виявленні вроджених вад розвитку мозку. Мета дослідження. Вивчити показання до проведення нейросонографії новонародженим у ОПЦ м. Запоріжжя та проаналізувати виявлені зміни. Матеріал і методи. Нами було розроблений Уніфікований Протокол НСГ, за основними показниками якого проведена оцінка основних показників УЗ-нейросонографії немовлят, що були народжені в КУ «ОПЦ ЗОР» з вересня 2018 по квітень 2019 рр. Проведено та проаналізовано 90 нейросонографічне дослідження. У 84 випадках дослідження проведено одноразово, у 6 дітей було спостереження в дінаміці. Четверо новонароджених були із двійні. Термін проведення склдав від 1 до 20 доби після пологів. Спостерігались діти із післяпологового відділення та відділення постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених. Всього обстежено 45 хлопчиків (50%) та 45 дівчаток (50%). Вага при народженні коливалась від 1100 гр до 4000 гр, та в середньому склала 2410,7±766,2 гр, а зріст 47,1± 5,2 см. Основними показаннями до проведення НСГ були: недоношеність (як єдиний показник до проведення НСГ) – 50 випадків. ВУІ – 31 (при цьому у 13 були поєднані показання до НСГ), гіпоксія під час народження – 3, мала вага до терміну гестації – 3, гемолітична хвороба – 2, кефалогематома – 1. У групі доношених новонароджених ознаки були поєднані із дихальними порушеннями та дихальною недостатністю.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9824
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Пустова_99.pdf898,09 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь