DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра акушерства, гінекології та репродуктивної медицини ННІПО >
Наукові праці. (Акушерство ННІПО) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9825

Название: Тактика підтримки лютеїнової фази у пацієнток в програмі ДРТ для підвищення ефективності лікування
Авторы: Разиграєва, Марина Олександрівна
Авраменко, Наталія Вікторівна
Грідіна, Ірина Борисівна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Разиграєва, М. О. Тактика підтримки лютеїнової фази у пацієнток в програмі ДРТ для підвищення ефективності лікування / М. О. Разиграєва, Н. В. Авраменко, І. Б Грідіна // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 травня 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 100-101.
Аннотация: Вступ. Частота безплідного шлюбу за даними вітчизняних і зарубіжних авторів складає від 15% до 20%. Останніми роками в Україні широко використовуються допоміжні репродуктивні технології (ДРТ), при цьому їх ефективність залишається не завжди високою. Методики ДРТ більшою мірою набувають свою ефективність за рахунок присутності такого етапу лікування, як контрольована стимуляція яєчників (КСЯ). При цьому відомо, що при їх використанні, які передбачають КСЯ, формується недостатність лютеїнової фази (НЛФ). Мета дослідження. Підвищення ефективності підтримки лютеїнової фази у пацієнток в програмі ДРТ. Матеріал і методи. У дослідження було включено 90 жінок у віці від 25 до 35 років, які страждали на непліддя та мали показання для проведення програми ДРТ. Жінки розподілені на дві групи по 45 осіб. Перша група використовувала для підтримки лютеїнової фази у програмі ДРТ мікронізований прогестерон з індивідуальним шляхом введення (сублінгвальним або вагінальним), а друга група використовувала дідрогестерон. Методи дослідження – загальноклінічні, біохімічні, імуноферментні: для дослідження гормонального профілю жінок, які вступали у програму ДРТ (ФСГ, ЛГ, естрадіол, пролактин, індекс вільного тестостерону, 17-(ОН) прогестерон, кортизол), інструментальні – для оцінки стану здоров’я жінок (ультразвукове дослідження органів малого тазу, молочних залоз, щитоподібної залози), математико-статистичні – для визначення достовірності отриманих результатів.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9825
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Акушерство ННІПО)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Разиграєва_100.pdf566,11 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь