DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9840

Название: Частота виявлення та аналіз вроджених вад розвитку плоду у Запорізькій області
Авторы: Сидоренко, Н. М.
Сухонос, Оксана Сергіївна
Авраменко, Наталія Вікторівна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Сидоренко, Н. М. Частота виявлення та аналіз вроджених вад розвитку плоду у Запорізькій області / Н. М. Сидоренко, О. С. Сухонос, Н. В. Авраменко // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 травня 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 109-110.
Аннотация: Вступ. Вроджені вади розвитку (ВВР) є однією з головних причин високої смертності немовлят та інвалідності з дитинства. Рання діагностика ВВР є дуже важливим заходом і саме з цією метою у Запорізькій області створений пренатальний консиліум, де використовуються сучасні методи пренатальної діагностики, що включають масові та селективні обстеження вагітних на вродженні вади розвиту плоду та хромосомні порушення. Мета дослідження. Проаналізувати результати пренатальної діагностики вагітних Запорізької області з підозрою на вроджені вади розвитку плоду за період 2016-2018 рр. Матеріал і методи. У клініці акушерства, гінекології та репродуктивної медицини ФПО ЗДМУ, на базі КУ «ОМЦРЛ» ЗОР на пренатальному консиліумі за період 2016-2018 рр. було обстежено 1178 вагітних з підозрою на вроджені вади розвитку плоду. Схема обстеження включала медико-генетичне консультування, пренатальний ультразвуковий скринінг, дообстеження на третьому рівні діагностики з метою проведення допологової інвазивної діагностики (Міжобласний центр медичної генетики і пренатальної діагностики м. Кривий Ріг , Інститут ПАГ АМН України м. Київ, Медико-біологічний Центр «Геном» м. Київ, м. Маріуполь).
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9840
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Акушерство ННІПО)
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Сидоренко_109.pdf906,63 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь