DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9846

Название: Вивчення фармацевтичного ринку анксіолітичних та ноотропних препаратів
Авторы: Сорокопуд, Л. Ю.
Борсук, Сергій Олександрович
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Сорокопуд Л. Ю. Вивчення фармацевтичного ринку анксіолітичних та ноотропних препаратів / Л. Ю.Сорокопуд, С. О. Борсук // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квітня 2018 р., 30 травня 2018 р. – Запоріжжя, 2018. – С. 172.
Аннотация: Вступ. На сьогодні все більш актуальною стає проблема емоційної напруги, дратівливості, почуття тривоги. Найчастіше, це пов'язано з нестачею або порушенням вироблення нейроамінокислот, однією з яких є L-триптофан. Дана біологічно активна речовина є своєрідним регулятором серотоніну, який впливає на сон, біоритми і настрій людини. Сам же триптофан, володіє нейротропними та імуномодулюючими властивостями, дозволяє поліпшити метаболічні процеси в нервовій системі, знизити рівень церебрастенії, поліпшити увагу, пам'ять, підвищити психічну і мовну активність. У наш час широко застосовуються препарати і біологічно активні добавки, до складу яких входить L-триптофан. Але всі вони мають небажані побічні ефекти, такі як сухість ротової порожнини, почервоніння обличчя, сонливість, зниження апетиту. Тому безперечний інтерес представляє пошук можливостей посилення анксіолітичних та нейропротекторних властивостей триптофану і зниження проявів його побічних ефектів. Одним із шляхів вирішення цієї проблеми є комбінування триптофану з речовиною, яка покращує енергозабезпечення мозку, проявляє антиоксидантні властивості. Одним з яскравих представників таких речовин є тіотриазолін, який вже успішно використовувався при створенні інших комбінованих препаратів. Виходячи з вищезазначеного, створення нового фіксованого комбінованого препарату, до складу якого входять L-триптофан і тіотриазолін є перспективним рішенням вищенаведеної проблеми. Метою нашого дослідження є аналіз фармацевтичного ринку анкіолітичних та ноотропних препаратів, так як комбінація L-триптофану та тіотриазоліну проявляє ту ж активність і планується впроваджуватися саме в цей сегмент ринку. Матеріали та методи. В дослідженні використовувалися дані національного реєстру лікарських засобів МОЗ України.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9846
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Фармацевтична хімія)
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-172-Сорокопуд.pdf199,76 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь