DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра анатомії людини, оперативної хірургії та топографічної анатомії >
Наукові праці. (Анатомія людини) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9854

Название: Порівняння розмірів М-ехо у жінок репродуктивного віку з нормальною та зі зниженою масою тіла
Авторы: Таланова, Ольга Сергіївна
Степанова, А. О.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Таланова, О. С. Порівняння розмірів М-ехо у жінок репродуктивного віку з нормальною та зі зниженою масою тіла / О. С. Таланова, А. О. Степанова // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 травня 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 116.
Аннотация: Вступ. В Україні 5% населення страждає від зменшеної маси тіла. На теперішній час, коли активно пропагандуються певні стандарти краси жінок, більшість жінок намагаються досягти їх, але не здоровим харчуванням, та не фізичними вправами, а виснаженням себе. Зараз передовою проблемою серед вчених віддається проблемі ожиріння, але анорексія та зменшена маса тіла теж має місце бути. Розладу харчової поведінки більш підвержені підлітки, але проблема не оминає жінок старшого віку. Нервова анорексія є найпоширенішим розладом харчової та психічної поведінки і з високою смертністю. Також участь на зниження маси тіла впливають наркоманія та куріння. Різке зниження маси тіла негативно впливає на репродуктивне здоров’я жінок. Під репродуктивним здоров'ям розуміється не просто відсутність хвороби, а стан соматичного, емоційного, інтелектуального і соціального благополуччя щодо сексуальності. У репродуктивному віці захворювання нервовою анорексією характеризується психічною аменореєю. З'являються ознаки сомато-ендокринних порушень: зникнення підшкірно-жирової клітковини, оліго-, а потім аменорея, дистрофічні зміни з боку внутрішніх органів, випадіння волосся, зміна біохімічних показників крові.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9854
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези
Наукові праці. (Анатомія людини)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Таланова_116.pdf815,2 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь