DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра анатомії людини, оперативної хірургії та топографічної анатомії >
Наукові праці. (Анатомія людини) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9855

Название: Порівняння розмірів цервікального каналу у жінок різного віку з нормальною та зі зниженою масою тіла
Авторы: Таланова, Ольга Сергіївна
Степанова, А. О.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Таланова, О. С. Порівняння розмірів цервікального каналу у жінок різного віку з нормальною та зі зниженою масою тіла / О. С. Таланова, А. О. Степанова // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 травня 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 116-117.
Аннотация: Вступ. Дефіцит маси тіла для жінок, найчастіше, призводить до порушення менструального циклу та в майбутньому до акушерських ускладнень та гінекологічних захворювань. Зменшення маси тіла більше ніж на 15% проявляється аменореєю, олігоменореєю, опсоменореєю. Незбалансоване харчування призводить організм до стресової ситуації, що провокує розлади в функціональних системах організму. Через популяризацію худорлявості жінки критично ставляться до своєї зовнішності, це підвищує рівень стресу та може призвести до нервової анорексії, обмеження себе в харчуванні. Це розлади харчування, які можуть мати доволі подібні вияви і різне походження. В основі психіатричного генезу нервової анорексії нерідко лежить спотворене уявлення про власне тіло та змінене ставлення до процесу харчування. Мета дослідження: визначити залежність розмірів цервікального каналу матки у жінок репродуктивного віку в залежності від їх індексу маси тіла (ІМТ). Встановити взаємозв’язок між ІМТ жінок та змінами розмірів матки у жінок дітородного віку.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9855
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези
Наукові праці. (Анатомія людини)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Таланова2_116.pdf566,38 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь