DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9864

Название: Соціальна адаптація пацієнтів з аномаліями рефракції після ексимерлазерної корекції зору
Авторы: Фам, Т. Н. Х.
Завгородня, Наталія Григорівна
Поплавська, Ірина Олександрівна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Фам, Т. Н. Х. Соціальна адаптація пацієнтів з аномаліями рефракції після ексимерлазерної корекції зору / Т. Н. Х. Фам, Н. Г. Завгородня, І. О. Поплавська // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 травня 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 124.
Аннотация: Вступ. У сучасному суспільстві все частіше пацієнти з аномаліями рефракції відмовляються від різних засобів оптичної корекції на користь ексимерлазерної корекції зору за найбільш поширеною методикою LASIK (laser-assisted in situ keratomileusis), яка дозволяє безболісно та у короткий строк отримати високу гостроту зору. Серед цієї категорії хворих значну частину складають пацієнти, які оперуються з метою отримання професії або зміни спеціальності у яких неприпустимо застосування окулярів та контактних лінз. Мета дослідження. Проаналізувати вплив операції LASIK при різних аномаліях рефракції на соціальну адаптацію пацієнтів та оцінити рівень їх задоволеності після ЕЛК. Матеріал і методи. Проаналізовані результати втручань у 104 пацієнтів (197 очей), яким була проведена ексимерлазерна корекція зору за методикою LASIK, серед яких було 60 жінок (57,6%) та 44 чоловіків (42,4%) у віці від 18 до 43 років (середній вік 26±2,5). Усім хворим виконувалось стандартне рефракційне обстеження. Очікуваним результатом корекції вважалась максимальна корегована гострота зору. В післяопераційному періоді проводилось опитування з метою оцінки рівня задоволеності пацієнта. Анкета включала такі відповіді: а – незадовільно, б – задовільно, або очікував більшого; в – абсолютно задоволений. Вплив на соціальну адаптацію оцінювали за відповідями: а – без змін; б – покращення якості життя (відсутність незручностей, пов’язаних з використанням оптичної корекції); в - радикальні зміни (отримання раніше недоступних за зором професії чи спеціальності).
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9864
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Офтальмологія)
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Фам_124.pdf815,99 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь