DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра медбіології, паразитології та генетики >
Наукові праці. (Медбіологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9909

Название: Динаміка спор грибів роду alternaria у м. Запоріжжі (трирічні спостереження)
Авторы: Гавриленко, К. В.
Приходько, Олександр Борисович
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Гавриленко К. В. Динаміка спор грибів роду Alternaria у м. Запоріжжі (трирічні спостереження) / К. В. Гавриленко, О. Б. Приходько // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студ., 13-17 трав. 2019 р. - Запоріжжя, 2019. – С. 6.
Аннотация: Вступ. Спори грибів роду Alternaria мають широкий діапазон існування та присутні практично у всіх кліматичних зонах. Зацікавленість вчених обумовлена їх здатністю викликати мікотоксикози, мікогенні алергії та опортуністичні мікози. Відомо, що на розповсюдження спор пліснявих грибів можуть впливати метеорологічні фактори, такі як температура та відносна вологість. При сприятливих погодних умовах алергічні захворювання, обумовлені підвищенням концентрації грибів у атмосферному повітрі, протікають з періодичними загостреннями. Таким чином, вивчення динаміки спор та їх концентрації залишається актуальним на сьогоднішній день. Метою дослідження було дослідити сезонну динаміку концентрації спор грибів роду Alternaria у атмосферному повітрі м. Запоріжжя. Матеріал і методи. Аналіз особливостей споруляції проводився на кафедрі медичної біології ЗДМУ з використанням даних аеробіологічного моніторингу. Проби відбирались щорічно з 1 березня по 31 жовтня, волюметричним методом.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9909
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Медбіологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Гавриленко_6.pdf819,71 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь