DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра аналітичної хімії >
Наукові праці. (Аналітична хімія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9945

Название: Використання діазолю червоного ЖЖ для спектрофотометричного визначення карведилолу у таблетках «Корвазан 12,5 мг»
Авторы: Малецька, Олена Романівна
Сидоренко, Н. О.
Васюк, Світлана Олександрівна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Малецька, О. Р. Використання діазолю червоного ЖЖ для спектрофотометричного визначення карведилолу у таблетках «Корвазан 12,5 мг» / О. Р. Малецька, Н. О. Сидоренко, С. О. Васюк // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 травня 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 147-148.
Аннотация: Вступ. Клінічну кардіологію неможливо представити без препаратів групи β-адреноблокаторів, яких нині відомо більше 30. За останні півстоліття клінічної практики β-адреноблокатори зайняли міцні позиції в профілактиці ускладнень і у фармакотерапії серцево-судинних захворювань. Широкого застосування в медицині знайшов препарат «Карведілол», який відноситься до третього покоління β-адреноблокаторів, що володіє антигіпертензивними, антиангінальними, антиоксидантними та вазодилатуючими властивостями, зменшує вираженість інсулінорезистентності. Діє одночасно на три види рецепторів – β1, β2 та α1, не маючи при цьому внутрішньої симпатоміметичної активності. Знижує загальний периферичний судинний опір, зменшує пред- та постнавантаження на серце, не має вираженого впливу на ліпідний обмін і вміст калію, натрію і магнію в плазмі крові. У зв’язку з цим розробка нових, простих та ефективних методів аналізу карведіолу є актуальною. Мета дослідження. Метою роботи була розробка та валідація методики кількісного визначення карведілолу в таблетках на основі його реакції з діазолем червоним ЖЖ. Матеріал і методи. Об’єктом дослідження була субстанція карведілолу, барвник діазоль червоний ЖЖ, таблетки «Корвазан» 12,5 мг. В якості розчинника використовували метанол, воду очищену, натрію карбонат. Для реєстрації показників оптичної густини використовували спектрофотометр ULAB S131UV, ваги лабораторні електронні RADWAG XA 210.4Y, ультразвукову баню Sonorex Digitec DT100H. Вимірювання проводили у видимій області спектра в прямокутних кварцових кюветах з товщиною шару 1 см на фоні компенсаційного розчину, що не містив досліджувану речовину.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9945
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Аналітична хімія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Малецька_148.pdf945,05 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь