DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра мікробіології, вірусології та імунології >
Наукові праці. (Мікробіологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9952

Название: Вивчення мікробіологічної чистоти ректальних супозиторіїв з олією журавлини
Авторы: Олійник, І. М.
Количева, Наталія Леонідівна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Олійник, І. М. Вивчення мікробіологічної чистоти ректальних супозиторіїв з олією журавлини / І. М. Олійник, Н. Л. Количева // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 травня 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 149.
Аннотация: Вступ. Хронічний геморой залишається домінуючим проктологічним захворюванням по широті поширення, частоті виникнення рецидивів і ускладнень. Основними препаратами для патогенетичної етіотропної терапії цієї патології є м'які лікарські форми, серед яких вигідно виділяються супозиторії, що дозволяють поєднувати високу ефективність, комплаєнтність і безпеку. Олія журавлини холодного пресування без рафінування має доведений регенеруючий, антиоксидантний, гіпохолестеринемічний і антисклеротичний ефект. На кафедрі організації та економіки фармації і технології ліків ДВНЗ «Івано - Франківський національний медичний університет» в результаті проведених комплексних досліджень, науково обгрунтований склад ректальних супозиторіїв з олією журавлини (0,25 г) на основі твердого жиру кондитерського з додаванням 2% емульгатора №1. Метою досліджень було вивчення мікробної контамінації розробленої ректальної лікарської форми, сприяючої підвищенню її безпеки і стабільності упродовж часу зберігання. Мікробіологічну чистоту ректальних супозиторіїв з олією журавлини (термін зберігання 10 діб в умовах холодильника (2-8°С) встановлювали у відповідності з р. 2.6.12; 2.6.13 ДФУ з урахуванням того, що антимікробної дії, активний фармацевтичний інгредієнт і основа-носій не має.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9952
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Мікробіологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Количева_149.pdf603,68 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь