DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9967

Название: Валідація спектрофотометричних методів кількісного визначення діючої речовини в мазі «Тіотриазолін»
Авторы: Шевченко, О. А.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Шевченко, О. А. Валідація спектрофотометричних методів кількісного визначення діючої речовини в мазі «Тіотриазолін» / О. А. Шевченко // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 травня 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 159.
Аннотация: Проблема пошуку нових ефективних хіміотерапевтичних засобів для лікування уражень шкіри надзвичайно актуальна. Ранозагоювальні засоби і препарати в цьому процесі застосовуються, як правило, з метою відновлення первісної форми та функції тканини в найбільш короткий термін. У нормативно-правових документах МОЗ України для зовнішнього застосування в дерматолоґії рекомендовані м’які лікарських засобів різних фармакологічних груп, але практично всі вони мають прояв небажаних побічних ефектів. Тому актуальним являється пошук препарату, який має мінімальний ризик прояву побічних ефектів. Одним з таких препаратів є мазь тіотриазоліну. Метою нашої роботи була розробка методів стандартизації та валідації, розробка методик кількісного визначення мазі тіотриазоліну спектрофотометричним методом. Валідація - це збір та оцінка даних, що починається на стадії розробки та продовжується на етапі серійного виробництва, які гарантують здатність всіх технологічних процесів постійно і стабільно досягати очікуваних результатів, тобто це документоване підтвердження того, що система працює так, як і передбачалося. Для того, щоб аналітична методика зайняла гідне місце в системі забезпечення якості, відповідала своєму призначенню, тим самим гарантувала достовірні та точні результати аналізу, передбачена процедура валідації аналітичних методик. Для цього раніше була розроблена методика визначення субстанції тіотриазоліну спектрофотометричним методом, яка і надалі пішла для кількісного визначення мазі тіотриазоліну.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9967
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Шевченко_159.pdf556,02 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь