DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра терапевтичної, ортопедичної та дитячої стоматології >
Наукові праці. (Терапевтична стоматологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9969

Название: Біль після пломбування, як ускладнення лікування зубів
Авторы: Смірнова, Ірина Віталіївна
Пахолов, Б. В.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Смірнова, І. В. Біль після пломбування, як ускладнення лікування зубів / І. В. Смірнова, Б. В. Пахолов // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 травня 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 164.
Аннотация: Вступ. Пацієнти, які звертаються за амбулаторною стоматологічною допомогою, найчастіше потребують лікування у терапевта - стоматолога. На перший план виходять проблеми, пов'язані з лікуванням неускладнених і ускладнених форм карієсу, так само і некаріозних уражень твердих тканин зубів. Дуже важливо, щоб пацієнт, під час стоматологічних маніпуляцій, не відчував дискомфорту і болю. Це вирішується адекватним знеболенням і доброзичливою атмосферою в кабінеті, створеної медичним персоналом. Пацієнти часто налаштовані на те, що після завершення лікування зубів і санації порожнини рота, закінчуються і проблеми з зубами. Виникнення осередку болю викликає у пацієнтів почуття подиву і розчарування, так як можуть виникати ситуації, коли до лікування пацієнт болю в зубі не відчував, а після лікування біль з'явилася. Перш за все, пацієнтів хвилює причини виникнення болю після пломбування, як довго буде вона тривати, чи можна було уникнути, і хто в цьому винен. Важливо пацієнта підготувати до можливих проявів больового синдрому і дати йому чіткі вказівки, як поводитися і на що звертати увагу при його маніфестації. Тому лікування уражень зубів каріозного і некаріозного генезу вимагає уважного, відповідального і точного дотримання методик пломбування. Їх порушення призводять до виникнення болів, які свідчать про наявність проблем і можуть бути проявами ускладнень різного ступеня тяжкості.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9969
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези
Наукові праці. (Терапевтична стоматологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Смірнова_164.pdf818,23 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь