DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9980

Название: Електронні інформаційні інтернет-сервіси як елемент медичної реформи
Авторы: Кандибей, Вероніка Костянтинівна
Аніщенко, Михайло Анатолійович
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Кандибей, В. К. Електронні інформаційні інтернет-сервіси як елемент медичної реформи / В. К. Кандибей, М. А. Аніщенко // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 травня 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 172-173.
Аннотация: Вступ: Кілька років тому Верховною Радою України тому був прийнятий Закон «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» або, як його називають в народі, «медичну реформу», однак він був підписаний президентом тільки 28 грудня 2017 року, вступив в дію вже з 2018 року. Ця новітня реформа направлена на те, щоб вивести українську медицину на якісно новий рівень, який зможе допомогти наблизити її до рівня європейської та американської систем. Значним компонентом медичної реформи є запровадження електронної системи охорони здоров’я. Питання електронних медичних інтернет-сервісів регулюється низкою нормативно-правових актів: Законами України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», «Про електронні документи та електронний документообіг», Постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 р. № 411 «Деякі питання електронної системи охорони здоров’я» та іншими нормативно-правовими актами. Мета дослідження: визначити роль інтернет-сервісів, зокрема системи е-health у забезпеченні медичної реформи., їх недоліки та переваги, перспективи розвитку та правове регулювання. Матеріал і методи: інтернет-джерела, офіційний сайт МОЗ України та системи e-health. Матеріали були отриманні шляхом моніторування та ознайомлення з інформацією, що була надана на офіційному сайті.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9980
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Соціальна медицина)
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Кандибей_172.pdf577,51 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь