DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9987

Название: Деякі аспекти захисту прав медичних працівників у процесі лікування хворих на ВІЛ-інфекцію
Авторы: Мороз, Д. В.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Мороз, Д. В. Деякі аспекти захисту прав медичних працівників у процесі лікування хворих на ВІЛ-інфекцію / Д. В. Мороз // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 травня 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 177.
Аннотация: Вступ. ВІЛ-інфекція – це соціально небезпечне інфекційне захворювання. За даними Центру громадського здоров’я МОЗ Україна залишається лідером у Європі за масштабами поширення ВІЛ-інфекції. Актуальним є розроблення нових законодавчих положень і впровадження заходів, які дозволять зменшити ризик інфікування як для населення в цілому, так і для медичних працівників, що надають допомогу ВІЛ-інфікованим. Основний законодавчий акт ВІЛ «Про протидію поширенню хвороб, зумовлених вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ) та правовий і соціальний захист людей, які живуть з ВІЛ» містить численні гарантії для пацієнтів щодо збереження медичної таємниці про факт захворювання на ВІЛ/СНІД. Внаслідок цього може виникнути ситуація, коли лікуючому лікарю буде невідомо про таке захворювання пацієнта. Це може спричинити негативні насліди як для лікаря, так і для особи, що звернулася за медичною допомогою. Мета дослідження. Обґрунтування закріплення у законодавстві обов’язку пацієнта повідомляти лікаря про свій ВІЛ-позитивний статус для гарантування безпеки медичного працівника під час виконання професійних обов’язків.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9987
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Мороз_177.pdf547,01 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь