DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9995

Название: Використання філософської методології у сучасній психотерапії (на прикладі метода логотерапії Віктора Еміля Франкла)
Авторы: Кандибей, Вероніка Костянтинівна
Утюж, Ірина Геннадіївна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Кандибей, В. К. Використання філософської методології у сучасній психотерапії (на прикладі метода логотерапії Віктора Еміля Франкла) / В. К. Кандибей, І. Г. Утюж // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 травня 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 183-184.
Аннотация: Що таке професія лікаря? Це в першу чергу гуманність, відданість усім серцем і душею власній справі, вміння співчувати та відчувати біль іншої людини. І як важливо йти в цю професію саме за покликом серця, а не за чиєюсь настановою. Вже з перших рядків знайомства з творчістю Віктора Еміля Франкла – видатного австрійського психіатра, психолога, невролога, колишнього в’язня нацистських концентраційних таборів я відчула та побачила в ньому всі необхідні та вкрай важливі якості для того, щоб із гідністю носити звання справжнього лікаря. У нашому жорстокому світі зараз так не вистачає доброти та милосердя, й саме справжній лікар має нести ці якості в собі, стати порятунком, тим вогником надії для свого пацієнта. Кожен лікар має насамперед лікувати духовну сторону людської особистості, а не тільки спрямовувати свої сили та знання на лікування фізичного аспекту хвороби. І для того, щоб якомога краще зрозуміти весь біль і розпач хворої людини, надати їй надію та врятувати її, на мою думку, кожен лікар має бути ознайомлений з методом логототерапії Віктора Франкла – методом екзистенційного психоаналізу, що лежить в основі створення Третьої Віденської школи психотерапії.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9995
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Суспільні дисципліни)
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Кандибей_183.pdf660,46 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь