DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Наукові роботи студентів та аспірантів >
Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9998

Название: Маніфестація тілесності
Авторы: Шкарупа, В. Є.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2019
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Шкарупа, В. Є. Маніфестація тілесності / В. Є. Шкарупа // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : зб. тез доп. наук.-практ. конф. з міжнар. участю молодих вчених та студентів, 13–17 травня 2019 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2019. – С. 186.
Аннотация: Вступ. У сучасному світі темп життя людини значно змінився під впливом прогресу технологічного і інформаційного, не рідкістю є нехтування біологічним підґрунтям існування людини, що у свою чергу приводить до виникнення небажаних ефектів як з боку психоемоційного так і фізичного стану здоров’я. Одним із актів маніфестації проблем є самоушкодження. Мета дослідження. Огляд вище згаданого феномену, визначення передумов виникнення. «Self-Harm» від англійської самоушкодження, термін що позначає поведінку людини спрямовану на нанесення собі поранень, виключаючи на меті суїцид. Самоушкодження може бути одним із симптомів психічних захворювань, таких як біполярний розлад, шизофренія, тривожність та інші, проте спостереження доводять, що люди різного віку і статі, без виражений клінічних маніфестацій та скарг, органічних ушкоджень ЦНС чи її метаболізму, час від часу схильні до нападів самоушкодження, особливо це стосується людей молодшого віку. На сьогодні, за статистичними даними кожен сьомий підліток хоч раз мав справу із подібною аутоагресією.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9998
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Шкарупа_186.pdf549,08 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь