|
IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра управління і економіки фармації та фармацевтичної технології ННІПО >
Наукові праці. (УЕФ та фарм. технології ННІПО) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/19353
|
Название: | Дослідження ефірної олії трави Achillea submillefolium Klok. Et Krytzka |
Авторы: | Смойловська, Галина Павлівна Малюгіна, Олена Олександрівна Хортецька, Тая Володимирівна Мазулін, Олександр Владиленович |
Ключевые слова: | ефірна олія деревій |
Дата публикации: | 2023 |
Издатель: | ДСЛР ІАП НААН. Лубни: ВКФ «Інтер Парк» |
Библиографическое описание: | Дослідження ефірної олії трави Achillea submillefolium Klok. Et Krytzka / Г. П. Смойловська, Т. В. Хортецька, О. О, Малюгіна, О. В. Мазулін // Лікарські рослини: традиції та перспективи досліджень : матеріали VІ Міжнар. наук. конференції (Березоточа, 25 березня 2023 р.). - ДСЛР ІАП НААН. Лубни : ВКФ «Інтер Парк», 2023. - С. 215-218. |
Аннотация: | Мета роботи – дослідження складу ефірних олій з трави Achillea submillefolium Klok. et Krytzka. Одержані ефірні олії з трави Achillea submillefolium Klok. et Krytzka. Найбільше накопичення ефірних олій встановлено в період цвітіння (до 2,45 ± 0,03%). Досліджено якісний склад і кількісний вміст ефірних олій трави Achillea submillefolium Klok. et Krytzka. За результатами хромато-мас спектрометрії ідентифіковано 57 компонентів. У найбільшій концентрації присутні 1,8-цинеол, камфора, терпінен-4-ол, α-терпінеол, сабінілацетат, тимол, каріофілен, гермакрен D, каріофіленоксид, хамазулен, β-евдесмол. Наявність у ефірній олії значних кількостей похідних терпенів та цинеолу дозволяє рекомендувати ефірні олії з трави деревію майже звичайного для розробки комплексних фітопрепаратів антибактеріальної та протизапальної дії. |
URI: | http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/19353 |
Располагается в коллекциях: | Наукові праці. (УЕФ та фарм. технології ННІПО)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|