DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра суспільних дисциплін >
Наукові праці. (Суспільні дисципліни) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/11574

Название: Трансцендентна психотерапія А. Лоуена (методологічні аспекти філософії медицини) [Запоріжжя]
Авторы: Утюж, Ірина Геннадіївна
Кандибей, Вероніка Костянтинівна
Ключевые слова: постмодерністська і постструктуралістська методологія
тілесність
матеріалізація
філософський і медичний дискурс
стан здоров’я
гармонія душі та тіла
Дата публикации: 2020
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Утюж І. Г. Трансцендентна психотерапія А. Лоуена (методологічні аспекти філософії медицини) / І. Г. Утюж, В. К. Кандибей // Соціально-етичні та деонтологічні проблеми сучасної медицини (немедичні проблеми в медицині) : зб. матеріалів І Всеукр. наук.-практ. конференції, м. Запоріжжя, 20-21 лютого 2020 р. – Запоріжжя : ЗДМУ, 2020. – С. 150-155.
Аннотация: Основним об’єктом і предметом сучасної філософії стає тілесність, як матеріалізація знань про людину. І тому в сучасних умовах формування міждисциплінарного, інтелектуального проекту філософії медицини має дуже актуальну значимість. Інтеграція філософського і медичного дискурсу дає можливість знайти відповіді на складні соціальні виклики, що спричинені агресивними, бездуховними, стресовими поведінковими стандартами сучасної людини, що призводить до зміни стану здоров’я та продовження життя. Гармонія душі та тіла дає цілісне сприйняття та знання про людину, тому велика кількість вчених-природознавців, лікарів звертаються до філософії для отримання відповідей на складні питання стосовно визначення природи людини. Сучасна філософія поступово відходить від аналізу законів буття, переходячи в дискусію тілесності, аналізуючи хвороби, безумство, вади, сексуальний аспект життя. Чимала значимість у наш час приділяється фізичному аспекту хвороби людини, полегшенню тілесних страждань, купіювання симптомів захворювання, і дуже мало душевному стану людини, її внутрішнім переживанням, хвилюванням і конфліктам. Але для лікаря будь-якої спеціальності, на нашу думку, вкрай необхідно звертати увагу саме на душевний стан своїх пацієнтів, приділяти увагу спілкуванню із ними. Такі деонтологічні основи в роботі лікаря цікаво представлені в роботі А. Лоуена «Психологія тіла». Саме в цій роботі автор приділяє багато уваги аналізу психосоматичних станів, внутрішніх проблем людини, вправам для подолання внутрішніх психологічних проблем, які так часто є прихованими причинами різних хвороб. Дана книга має також зв’язок із психотерапією, знання якої є надзвичайно необхідним для успішного лікування пацієнтів і полегшення страждань.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/11574
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези
Наукові праці. (Суспільні дисципліни)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Утюж Кандибей.pdf1,56 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь