DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра пропедевтики дитячих хвороб >
Наукові праці. (Пропедевтика дитячих хвороб) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9588

Название: Клінічне спостереження синдрому Шейтауера-Марі-Сентона
Авторы: Скрипникова, Яніна Семенівна
Бакаржі, Л. М.
Гущ, О. К.
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Скрипникова Я. С. Клінічне спостереження синдрому Шейтауера-Марі-Сентона / Я. С. Скрипникова, Л. Н. Бакаржі, О. К. Гущ // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квіт. 2018 р., 30 трав. 2018 р. – Запоріжжя: ЗДМУ, 2018. – С. 118.
Аннотация: Синдром Шейтауера-Марі-Сентона (ключично-черепний дизостоз, ключично-черепно-пальцевий дизостоз, остеодентальна дисплазія) є спадковим захворюванням та передається аутосомно-домінантним шляхом. Це захворювання було визначене ще в 19 сторіччі німецькими та французськими лікарями, в медичної літературі повідомляється про понад 1000 випадків. У цій роботі ми хочемо повідомити про випадок клінічного спостереження ключично-черепного дизостозу. Дівчинка Л., 8 років звернулась за консультацією із скаргами на відсутність зміни молочних зубів на постійні. Дівчинка від першої вагітності, перебіг вагітності ускладнений (гестоз 1 та 2 половини, мати хворіла нв ГРВІ, має хронічний піелонефріт). Пологи на 38 тижні, самостійні, оцінка по Апгар 7-8 балів, маса при народженні 2950 г, довжина 49 см. В періоді новонародженності жовтяниця. На першому році життя дівчинка спостерігалася у невролога у зв’язку із порушеним м’язовим тонусом та гідроцефальним синдромом, затримкою нервово-психічного розвитку (моторні навички). Мати заперечує спадкові захворювання у своєї родини, спадковість батька невідома.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9588
Располагается в коллекциях:Студентське наукове товариство: статті, доповіді, тези
Наукові праці. (Пропедевтика дитячих хвороб)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-118-Скрипникова.pdf209,57 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь